Olemme hiihtäjien ja vaeltajien paratiisi!

Suoraan Vuontispirtin pihapiiristä pääset latukoneella hoidetuille laduille, jotka vievät niin tunturiin ja lähimaastoon. Hoidettuja latuja tavoitat 80 kilometriä, joista 8 kilometriä on valaistua latua. Hiihtoreitit vievät Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tuntureille, joilta saavutat monipuolisesti kansallispuiston autiotuvat. Hiihtokauden aikana voit hiihtää tunturijonon vaikkapa päästä päähän!

Vuontispirtin pihapiirissä on suksien huoltotila.  Myös perusvoiteet ovat meillä myynnissä. Laduilla voit hiihdellä joko omin suksin tai vuokrata perinteisen hiihtotavan välineitä täältä meiltä. Suksien lisäksi voit vuokrata meiltä myös lumikenkiä.

Suosittu vaellusreitti Hetta-Pallas kulkee ohitsemme vain 5 kilometrin päässä, jonne pääset aivan hotellimme vierestä! Tunturien huiput ylittävä reitti on yhteensä 56 kilometriä pitkä, mutta ehdit taatusti nähdä ja kokea palan aidointa Lappia viipyessäsi pari, kolme yötä reitin varrella olevissa autio- tai varaustuvissa tai omassa teltassa leirintäpaikkojen läheisyydessä.

Vuontispirtiltä on Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueelle vain noin kilometrin matka. Lähimmälle tuvalle, Montellin majalle, on 5 kilometriä, jonka jälkeen tunturin huiput aukeavat vierivieressä useaan suuntaan. Voit tarkkasilmäisenä nähdä Tunturihotelli Vuontispirtin ikkunoista Montellin majan juuri puurajan yläpuolella Vuontisjärven takana kohoavan 700 metriä korkean Vuontiskeron rinteellä. Samaa maisemaa täydentävät Saivokero ja Lumikeron kaksi huippua.

Vuontispirtiltä voit vaivatta poiketa retkille myös muihin Pallas-Yllästunturin kansallispuiston vaihteleviin luontopolkuihin, nähtävyyksiin ja muihin käyntikohteisiin. Lähimmän luontokeskukset ovat Tunturi-Lapin luontokeskus Hetassa ja Kellokas Ylläksen Äkäslompolossa. Pallastunturin asiakaspalvelun yhteystiedot löydät täältä.
Katso lisää Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja sen palveluista tästä.

Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
kevat_7
aktiviteetit_dia_8
aktiviteetit_dia_9
aktiviteetit_dia_10
akytiviteetit_dia_3
previous arrow
next arrow
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
kevat_7
aktiviteetit_dia_8
aktiviteetit_dia_9
aktiviteetit_dia_10
akytiviteetit_dia_3
previous arrow
next arrow

Luonnonkauniin ja ainutlaatuisen ympäristön mahdollisuudet 

Tunturihotelli Vuontispirttiä ympäröivä luonto on kerrassaan ainutlaatuinen ja sen kauneus lumoaa kokeneemmakin kulkijan. Hotellimme takapihalla sijaitseva hiekkapohjainen Vuontisjärvi tarjoaa antimiaan kalamiehille ja -naisille niin kesä kuin talvisaikaankin. Kalastuslupia alueelle voit ostaa hotellilta. Vuontisjärven pääset kokemaan myös Vuontispirtin soutuveneellä, jolloin voit rauhoittua Lapin kauneimman maiseman ääreen.

Kalastusmahdollisuuksia lisää myös parin kilometrin päässä virtaava Ounasjoki. Ounasjoki on suurin, 360 kilometrin mittainen, kokonaan Suomen rajojen sisällä kulkevista rakentamattomista joista. Kalastajien saaliiksi useimmiten tarttuu harjuksia ja taimenia, paikallisten tammukoita. Ounasjoki on oiva retkikohde myös melojille, ja eritasoiset kosket tarjoavat haastetta monille. Lue lisää Ounasjoesta täältä >> .